AKTIVNOSTI / NAJAVE

Na ovoj stranici se možete informisati o svim budućim događajima, kao i proteklim aktivnostima organizovanim od strane Škole roditeljstva Čarolija. Za sva pitanja, sugestije i predloge možete nas kontaktirati na skolaroditeljstva.carolija@gmail.com. Dragi naši budući roditelji,

mesec juni je međunarodni mesec roditeljstva. 16. Juni je Svetski dan očeva.  U okviru kampanje Unicef-a ,,Svaki trenutak je važan!” Škola roditeljstva ,,Čarolija” želi da da svoj doprinos i zajedno sa  partnerima promoviše Pozitivno i/ili podsticajno roditeljstvo, značaj porodice u odrastanju dece, porodične vrednosti i odgovornosti.

Proces brige o deci počinje u najranijoj fazi njihovog života. Svako dete, bez obzira na teškoće sa kojima se suočava, može dostići svoj puni potencijal uz ljubav, pravilnu negu, odgovarajuću ishranu, uključujući i dojenje, i zaštitu koju im pružaju roditelji ili staratelji, i uz pravovremenu i adekvatnu stručnu pomoć kroz usluge u zajednici. Najefikasnije intervencije podrazumevaju saradnju između više resora. Nadamo se da će ova kampanja probuditi svest kod roditelja i staratelja o tome zašto je svaki trenutak važan.

Edukativno druženje sa budućim roditeljima je projekat koji organizujemo 16.06.2019.godine u Gradskoj opštini Stari grad, sa početkom u 10 h., uz podršku Unicef-a, Gradske opštine Stari grad i kompanije CORD iPS – Beograd , a njegov cilj je na jednom mestu okupiti buduće roditelje, te ih informisati i edukovati o trudnoći, porođaju, ali i o nezi deteta. To je jedinstvena prilika za interaktivnu komunikaciju i postavljanje pitanja, kako zdravstvenim radnicima, tako i predstavnicima brendova. Dijalog je jako bitan, te želimo da roditelji aktivno učestvuju u edukaciji.

Ovo edukativno druženje ima za cilj da pomogne roditeljima i starateljima da naprave izbore koji će dovesti do optimalnog razvoja njihove dece, kako bi svako dete dobilo šansu za najbolji početak u životu i dobre osnove za budućnost.

Teme koje će se obraditi su bitne za sve roditelje, od pripreme za porođaj, samog porođaja, do brige za novorođenče, sa posebnim osvrtom na ulogu tate .

Za kraj druženja ćemo organizovati praktični interaktivni deo: Radionicu obrade pupka, kupanja i povijanja bebe

Pozivamo sve buduće roditelje da nam se pridruže i budu deo kampanje Unicef-a  ,,Svaki trenutak je važan!”.

Učešće na edukaciji je besplatno, uz obaveznu prijavu na :

E-mail: skolaroditeljstva.carolija@gmail.com

Naši sponzori i partneri će se se predstaviti sa svojim proizvodima, te svaka trudnica direktno za štandom može saznati sve što je zanima i upoznati se sa benefitima njihovih proizvoda.

Prijavom se evidentirate za učešće u nagradnoj igri. Pored toga, tu su i ostali vredni pokloni koje su obezbedili naši sponzori i partneri, a koji će biti od velike pomoći svim roditeljima.

Čekamo Vas.

Dobrodošli u porodilište!                                                       


Drage naše Čarolija trudnice,

kao što smo i obećali, dobrodošle ste na naš 3.Kongres babica RS, koji će se održati 24 i 25 maja u svečanoj sali Grdske opštine Stari grad. U prilogu Vam stavljamo program da možete videti teme i odabrati deo koji Vas najviše zanima. Diskusija je na pauzama, rad kongresa ima svoj program, stanicu. Kada budete stigle, obavezno se prijavite na pultu i recite da ste pohađali našu Školu Čarolija.

Dobrodošle!

   

      

    

    

  


PRVA GRUPA – Završni čas i dodela diploma i edukativnog materijala , 23.03.2019. U 12 h


OBAVEŠTENJE !

Poštovani budući roditelji,

oformljena je druga grupa za predavanje koje počinje 23.03.2019.godine. sa početkom u 10 h u zgradi Pozorišta Puž, Radoslava Grujića 21, Vračar.

SNEŽANA RAJIĆ

DUBRAVKA ŽIVKOVIĆ

ANDRIJANA PERIĆ

DIJANA KULAČIĆ

IVANA LALIĆ

RATOMIRKA KUČ

ANA COGOLJEVIĆ

MARINA UBOVIĆ

MARIJA TEOFILOVIĆ

ZORANA RADOJEVIĆ

ANA JANDRIĆ

IVANA ROSIĆ

MIRJANA VUKOJEVIĆ

ALEKSANDRA COLIĆ

TANJA NOVAKOVIĆ

IVANA ĐURIĆ MASLOVARA

ĐURĐA ADŽIĆ

DRAGANA RANIĆ

MILJANA ŠABIĆ

DUŠANKA RUNDIĆ

MARIJA RADINAREVIĆ

MILICA KARANOVIĆ

ANA ČIČA

Nastavite da nas pratite na našoj Fejsbuk stranici ili na našem sajtu oko daljih najava događaja.

Vaša „Čarolija“
Poštovani budući roditelji,

oformljena je prva grupa za predavanje koje počinje 23.02.2019.godine. sa početkom u 10 h u zgradi Pozorišta Puž, Radoslava Grujića 21, Vračar.

MILA GRUJIĆ sa partnerom
DIJANA POPOVIĆ sa partnerom
SANDRA BABIĆ
TEODORA RITANOVIĆ sa partnerom
ANA SIMIĆ sa partnerom
DAJANA KRNJIĆ
IVANA JEREMIĆ
SANDRA MARJANOVIĆ
JELENA MILOVANOVIĆ sa partnerom
MAJA HRISTOVSKI DOKIĆ
MARIJA PETROVIĆ
MILICA SLAVKOVIĆ
EMILIJA RAKOČEVIĆ
IVANA MILANOVIĆ
JELENA VASILJEVIĆ
MARINA ĐORIĆ sa partnerom
SNEŽANA RAJIĆ
SANJA PAUNOVIĆ sa partnerom
ĐURĐA ADŽIĆ sa partnerom

Zbog izuzetno velikog odziva morali smo formirati grupu prema ,,najbližem terminu porođaja“.

Sledeća grupa je takođe oformljena i stratuje 23.03.2019 . Uskoro ćemo Vas kontaktirati.

Nastavite da nas pratite na našoj Fejsbuk stranici ili na našem sajtu oko daljih najava događaja.

Vaša „Čarolija“


         

         

         

4. FESTIVAL DOJENJA, Sportski centar Šumice, 06.10.2018.

,,Iako KME zvuči kao bebin plač, Nena i Mirjana kažu da naziv njihovog udruženja potiče od izraza „kontinuirana medicinska edukacija“. One znaju sve o nezi beba, pa su zato buduće mame mnogo vremena provele pred njihovim štandom.“

http://www.decjisajt.rs/magazin/roditeljstvo/festival-dojenja

    

Gošće je, pored Aleksandre Bogdanović, osnivača i direktora „Dečjeg sajta“, pozdravio prof. dr Berislav Vekić, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja koje je bilo pokrovitelj Festivala dojenja.
– Umesto da nas ima sve više, Srbija godišnje gubi 60.000 stanovnika, pa nas je sada manje od sedam miliona. Malo smo poremetili prioritete. Nekada se nije postavljalo pitanje da li će žena dojiti ili ne, nekako se podrazumevalo. Danas nije tako, pa država usvajanjem Nacionalnog programa za podršku dojenju, porodičnoj i razvojnoj nezi novorođenčeta želi da pomogne roditeljima. Na koncu, odluka o tome čime će mama da hrani svoju bebu krajnje je individualna. Žena treba da je donese u dogovoru sa svojim partnerom, a mi, zdravstveni radnici, treba da ih podržimo ako se odluče za dojenje – rekao je prof. dr Vekić.


5 VIKEND BEBA , DECE I TRUDNICA

DOBRODOŠLI U PORODILIŠTE! 

Za sve buduće mame i tate, 5. Vikend beba, dece i trudnica, u saradnji sa Školom za trudnice i roditelje „Čarolija“ organizuje interaktivnu radionicu „Dobrodošli u porodilište“, u subotu 15.09.2018. i u nedelju 16.09.2018., od 11:00 – 12:00 h, koju vodi licencirana babica Gordana Mandić.


Šta vas sve očekuje i šta je sve neophodno od momenta kada uđete u porodilište, od administracije, analiza, priprema, kako teče prirodni porođaj, kako da sarađujete sa babicom na porođaju…
Spremite se za najvažniji i najlepši događaj u vašem životu.


Prijave na mail: vikendbebadeceitrudnica@gmail.com ( u prijavi navesti ime i prezime, broj telefona i odgovarajući termin kursa)


5 VIKEND BEBA , DECE I TRUDNICA

TEHNIKE I ZNAČAJ DOJENJA

Drage naše trudnice i mame,

Pozivamo vas u nedelju, 16.09.2018.od 12:30 -13:30 h na interaktivnu radionicu „Tehnike i značaj dojenja“ koju vodi Marko Obradović, pedijatrijski tehničar, ispred Škole za trudnice i roditelje „Čarolija“.

Sve o hranjenju novorođenčadi, o benefitima dojenja i za majku i za dete, o tehnikama i značaju dojenja, laktaciji, saniranju ragada i mastitisa…. Informišite se i rešite sve svoje nedoumice u vezi sa dojenjem. ???


Prijave na: vikendbebadeceitrudnica@gmail.com