Škola roditeljstva ,,Čarolija“

Cenjene trudnice i roditelji,

u susret merama za podsticaj rađanja, dajemo svoj doprinos Vama koji ste se odlučili za roditeljstvo. Ne postoji recept niti garancija za lak porođaj ali smatramo da je odlazak u školicu odličan prvi korak, da saznate šta se dešava sa vašim telom i bebom tokom porođaja i šta je to što  same možete da uradite da porođaj prođe što bezbednije.

Zašto smo našu školu nazvali ,,Čarolija”?

Zato što je roditeljstvo satkano iz:https://riznicazlatnihideja.files.wordpress.com/2014/01/butterfly_book.gif?w=280&h=241&zoom=214 недель

Čarolije stvaranja

Čarolije začeća

Čarolije rađanja

Čarolije razvoja

Čarolije iskustva

Čarolije roditeljske brige i ljubavi

Trudnoća je posebno iskustvo u životu svake žene. Uprkos različitim iskustvima, svima je zajedničko iščekivanje novog života koji će preokrenuti Vaš svet na bolje. Na tom putu, najvažnije je da majka i dete imaju najbolji mogući start i svu podršku koju mogu dobiti.

Rođenje deteta podrazumeva mnogo toga zbog čega se upravo roditeljstvo smatra najodgovornijim poslom na svetu koji nikada ne prestaje. Poseban deo cele ove priče predstavlja rast, razvoj, nega i zdravlje bebe i deteta, te pružanje stručnih saveta mladim roditeljima. Škola za trudnice i roditelje ,,Čarolija” će Vam pružiti jasne smernice i uputstva za zdravu trudnoću i porođaj, razvoj privrženosti između deteta i roditelja, podršku dojenju, higijenu i negu novorođenčeta, kao i psihofizičku pripremu trudnica za porođaj. Naš zadatak je da sadržaj obuke na najbolji način približimo polaznicima pružajući im znanja i informacije koji su u skladu sa poslednjim dostignućima profesije iz zemlje i inostranstva. Osmislili smo niz aktivnosti i edukativnih radionica koje će Vas edukovati, osnažiti i pripremiti za porođaj i roditeljstvo. Svaku radionicu možete ponaosob pohadjati u zavisnosti od vaših potreba.

Naš tim je sastavljen od licenciranih predavača i relevantnih stručnjaka iz različitih oblasti od značaja za svaku od pomenutih tema. Predavači su eminentni stručnjaci sa iskustvom u pripremi trudnica za porođaj. Učenje teorije bez njene primene u stvarnosti predstavlja uzaludan trud. Zato u Školi za trudnice i roditelje ,,Čarolija“ za kratko vreme stičete isključivo znanja i praktične veštine uz pomoć kojih ćete moći da se ostvarite kao roditelji.

Uključenost i oca i majke u odgajanje deteta obezbeđuje mu bogato, raznovrsno i stimulativno okruženje za razvoj i odrastanje.

Očevi koji su aktivno uključeni u život svoje dece (u pogledu dostupnosti, odgovornosti i zajedničkih aktivnosti) predstavljaju faktor za razvoj visokih kognitivnih sposobnosti, empatije i manje rodnih stereotipa. Kvalitet odnosa sa ocem je važan faktor samopožrtovanja kod devojčica. Dete koje ima dobar odnos sa ocem ređe pati od depresije, anksioznosti i poremećaja ponašanja (laganje, krađe, bežanje iz škole i od kuće, i dr.)

Neka ,,Čarolija“ bude Vaša oaza znanja i udobnosti u trudnoći!

Škola za trudnice i roditelje ,,Čarolija” svakog meseca prima nove polaznike.

U cilju unapređenja rada Škole , postignut je dogovor sa KBC,,Dr Dragiša Mišović-Dedinje“ za organizovane posete porodilištu .

Сродна слика

http://107sw.mil.pl/wp-content/uploads/2015/06/2.jpg    Сродна слика

Kada se nešto događa prvi put, to je samo po sebi nepoznanica, ali to treba prihvatiti sa znatiželjom, a ne sa panikom i strahom.

Zato smo tu da Vam pomognemo i osnažimo Vas za najvažniju ulogu u životu – ulogu roditelja!

Резултат слика за school for pregnant course    

    Резултат слика за eine Schule für Schwangere

Резултат слика за hamile kadınlar için bir okul