Obuka roditelja za masažu beba

Primena masaže kod beba je praksa stara više hiljada godina. To je stari običaj u kulturama mnogih naroda, naročito u Indiji, kao i delovima Rusije i Kine. U novije vreme, efekte masaže na rani rast i razvoj deteta su potvrdila brojna klinička ispitivanja, odnosno rezultati rada sa decom.

Masaža je odličan način uspostavljanja i učvršćivanja veze roditelja sa detetom. Dodir je svakoj bebi neophodan, nezamenljiv za razvoj, osećaj sigurnosti i dobro stanje. Ona podstiče i obogaćuje roditeljstvo. Резултат слика за leptir png

 

ZAŠTO TREBA DA NAUČITE DA MASIRATE VAŠU BEBU?

Interakcija – Masaža produbljuje i jača detetovu emotivnu povezanost sa roditeljima.

Stimulacija – Stimulišemo sve sisteme u telu (sistem za varenje, kardiovaskularni, imuni i druge sisteme) stimuliše se razvoj CNS-a i utičemo pozitivno na tonus misića bebe, poboljšava se disanje, imunitet,

Olakšavanje – Masažom se mogu ublažiti nelagodnosti koje se javljaju kod beba usled grčeva, gasova, rasta zubića itd.

Opuštanje – Masažom se smanjuje nivo hormona stresa, a povećava nivo hormona sreće i zadovoljstva, tako da beba može bolje i duže da spava.

Masaža nije korisna samo za bebu već i za roditelje. Umanjuje stres, opušta, umanjuje mogućnost pojave postporođajne depresije, stimuliše laktaciju, povećava samopouzdanje, jača poverenje, olakšava prepoznavanje i tumačenje bebinih signala i samim tim uspostavlja kvalitetniju komunikaciju i odgovaranje na bebine potrebe.

Najvažnije je da vas vodi ljubav, osećaj i svest da je nežan dodir za dete dokaz ljubavi.

 

Obuku sprovodI sertifikovana IAM instruktorka za masažu beba.

Namenjena je roditeljima i bebama uzrasta od  0-12 meseci.

Obuka traje pet nedelja, časovi se odrzavaju jednom nedeljno u trajanju od 60 minuta.

 

 

Резултат слика за masage babies  Резултат слика за masage babies  Резултат слика за masage babies

 

Резултат слика за masage babies