Za decu

Poštovani roditelji,

vreme je ručku, dolaze iznenadni gosti, priprema će dugo trajati a nema nikoga ko bi mogao da pričuva dete …………za Vas smo pripremili veliki  izbor uspavanki, crtanih filmova, pesmica, priča, bajki, pripovetki…shodno uzrastu deteta.

 

 

  Резултат слика за bajke   Резултат слика за bajke    Резултат слика за bajke    

 

PROČITAJTE:

Metode kojima se koristite dok čuvate dete mogu u vama izazvati jak osećaj krivice. Krivica je kao PMS, s vremena na vreme je svi osećaju, manje ili više. Najnovije istraživanje američkog sajta BabyCenter pokazuje da čak 94 odsto majki oseća grižu savesti zbog nečega što su dozvolile da se dogodi za vreme brige o detetu.

Kada dete prati neki program koji ga u određenoj meri interesuje, ono je mirno, tiho, i uvek znate gde se tačno nalazi – pred ekranom televizora ili kompjutera. Srećno je, ali vama nije svejedno, jer pre svega da nije te neke druge obaveze, vi bi zanimali vaše dete umesto emitovanog programa. Na Američkoj pedijatrijskoj akademiji 2003. godine objavljeno je da deca mlađa od dve godine ne bi trebalo da gledaju televiziju. Poručili su takođe da bi trebalo da se stavi tačka na uključivanje DVD-eva detetu zarad kratkog tuširanja, mirnog praćenja nekog programa i tome sličnih aktivnosti.

„Televizijom je sasvim u redu uhvatiti koji trenutak mira i zabave, ključ je u tome da uvek imate meru“, kažu koautori knjige „Mommy Guilt“, Devra Rener i Aviva Flok. To znači da ako imate dete mlađe od dve godine – njima televiziju održavajte na neophodnom minimumu. Sasvim je dovoljno da se ova aktivnost ponavlja par puta u po 15 minuta. Trudite se da program koji dete gleda bude u skladu sa njegovim godinama, i samo se opustite u uživajte u zajedničkom društvu.