PATRONAŽNA SLUŽBA

Patronažne sestre su jedine koje dolaze u porodicu i pružaju usluge u prirodnom okruženju.

Delimo sa Vama najlepše trenutke
– tu smo da se pobrinemo za negu bebe i mame u prvim danima po izlasku iz porodilišta. Bavimo se trudnicama, porodiljama, novorođenčetom i odojčetom, pa samim tim – sve ono što se javlja u tom periodu, u mogućnosti smo da zbrinemo, ili uputimo roditelje na pravu adresu.

Postoje periodi u našem životu koji nas, bez obzira na to koliko smo spremni, ipak iznenade, pa se ne snađemo najbolje. Jedan od njih je i rođenje deteta. Toliko radosti, sreće… ali je uvek prisutna i neka sumnja: da li će me boleti porođaj, kada krenuti u porodilište, da li imam dovoljno mleka, da li dobro dojim bebu, razumem li njene potrebe, da li smo dobri roditelji?

Babice i patronažne sestre su tada najdraži gosti u kući. One pružaju podršku i podsticaj svim članovima porodice, pre svega kada je u pitanju priprema žene za porođaj, pomoć u negovanju bebe, ali i majke. One su tu da ojačaju odnos između majke, deteta, supruga i porodice. Ima momenata kada treba približiti dete roditeljima, ali i roditelje detetu. Objasniti im, pokazati da su oni jedna velika porodica, u kojoj je neophodno uzajamno poštovanje i razumevanje.

Naša patronažna služba je tu da Vam pomogne da prebrodite nedoumice koje imate i učini da Vam prve nedelje koje provodite u svom domu sa bebom budu potpuno bezbrižne; kako da pravilno negujete svoju bebu i uživate u roditeljstvu bez bojazni i nepotrebnog stresa. Tu smo da u sve ovo uključimo i tatu, tako da su naši dolasci usklađeni po prethodnom dogovoru, sa potrebama Vaše porodice.

Patronažne sestre iz patronažne službe „Čarolija“ dolaze do porodilje i novorođenčeta istog dana po izlasku iz porodilišta. Nekim mamama je to zaista neophodno, kako bi se prva noć kod kuće lako prebrodila.

Naša služba radi sedam dana u nedelji, od 9 do 20 časova, pa svako može da izabere vreme posete koje njemu najviše odgovara. Posete se određuju prema potrebi, a njihov broj i vremenski okvir zavise od pojedinačnog slučaja. Nekad je to sat, nekad sat i po, a nekad i duže.

Patronažna služba „Čarolija“ je uvek tu da vam pomogne da uživate sa porodicom, da steknete veštinu u radu sa bebom (ili bebama), naročito ako ste mladi roditelji. Pažnja, ljubav i vreme provedeno sa detetom, mnogostruko povoljno će da se odrazi u budućnosti.

     

Zašto da odaberete našu patronažnu službu?

  • jer smo stručni i iskusni
  • jer smo uredni i pedantni
  • jer smo izrazito nežni i pažljivi prema vašoj bebi, a svoj posao obavljamo uz puno ljubavi
  • jer će vam biti značajna pomoć i podrška
  • jer ćete nakon naše posete biti u potpunosti osposobljeni da sami kupate i negujete svoju bebu, a da ste pritom sigurni da to obavljate na pravilan način