Škola za trudnice i roditelje ,,Čarolija"

vezbe

Većina trudnica će doživeti neki stepen stres inkontinencije urina, koja se manifestuje kao nekontrolisano mokrenje ili prolaz male količine urina. Ova pojava se obično javlja prilikom kašljanja, kijanja, ili smeha. Vežbanje i dizanje teških predmeta može izazvati neželjeno mokrenje. Stres inkontinencija urina u trudnoći može biti blaža ili teška i može se dogoditi u bilo kojem trenutku za vreme trudnoće, ali se najčešće javlja u poslednjem tromesečju trudnoće.

Stres inkontinencija urina u trudnoći može biti neprijatna i uznemirujuća ali postoje načini kako se pojava iste može sprečiti. Stres inkontinencija urina u trudnoći i učestalost nevoljnog mokrenja će biti manja ukoliko se naviknete na češće pražnjenje mokraćne bešike. Možete se odlučiti za nošenje dnevnog uloška. Vaš ginekolog će vam savetovati da svakodnevno izvodite Kegelove vežbe .

Stres inkontinencija urina u trudnoći se može smanjiti izvođenjem Kegelovih vežbi. Jako je važno pravilno izvođenje Kegelovih vežbi, odnosno da vežbate isključivo mišiće karličnog dna.